Med en förkärlek till struktur

Ända sedan jag var liten har jag hyst en stor förkärlek till att placera in saker i lådor och fack. Då menar jag rent konkret med papper och småting. Men likaså abstrakta saker som ord och satsfunktioner i språklig grammatik. Kanske är det ett sätt för mig att bringa reda i ett ibland allt för rörligt intellekt.

Detta är i alla fall något som jag alltid haft nytta av och gjort till ett nästan nördigt intresse. Jag har till och med åtagit mig uppdrag att från grunden sortera upp och skapa ordningssystem på flera arbetsplatser med avsaknad av dessa. Grundläggande bokföring är vidare en kunskap som jag liksom fått på köpet tack vare detta personlighetsdrag.

Många ser en motsats mellan konstnärskap och struktur. För min del har det tvärtom varit den förutsättning som gett mig en stabil grund i en annars ständigt föränderlig miljö.

Kaos må vara granne med gud. Gillar ändå ordning och reda.

Foto: Linda Rehlin