Tolv musikaler och en opera

Den 18 mars medverkar jag som en av solisterna i en galakonsert på Palladium i Malmö som firar kompositören Jan-Erik Sääfs verk. Konserten går under namnet Tolv musikaler och en opera och jag känner mig i mycket gott sällskap på scenen bland musikalartister som bland annat Gunilla Backman, Christer Nerfont och Jonas Nerbe.

Jan-Erik Sääf har för mig varit både såväl en mentor som inspiratör och inte minst en mycket god vän. Efter att vi arbetade tillsammans 2001 i samband med invigningen av Bo01 i Malmö gav Jan-Erik mig ett kuvert fyllt med alla hans sånger för och om kvinnor tillsammans med en handskriven lapp “What do you say?”. Detta blev startskottet för kammarmusikalen Venus biktar sig som jag själv skrev manus till och vi båda framförde på både Ribersborgs kallbadhus och Malmöfestivalen. Därefter sjöng jag en av de största rollerna i Moomsteaterns Speciells Evangelium som Jan-Erik skrev musiken till och gestaltade sommaren efter Beatrice i hans musikalversion av Shakespears Mycket väsen för ingenting.

Därefter har Jan-Erik utgjort en av de viktigaste personerna i stödet för min egen musikproduktion. Han var bollplank till a capella musikalen Avklädd och han producerade tillsammans med mig musiken till BrudJävlar. Allra senaste var det däremot jag som utgjorde bollplank till honom under skapandet av musikalen Anima för Stockholms musikteaterensemble.

Det är en ära att få sjunga Jan-Eriks musik under denna fantastiska kväll med så många bra artister på scen!
Det kommer bli en magisk kväll. Jag lovar.

Läs mer om Jan-Erik Sääf och köp en biljett till Tolv musikaler och en opera.